2 مارس 2007

کېله Banana

کېله Banana

کېله ښه غذا ده ,که دری دانی کیلې دورځی وخوړل شی نو جسم به نیمه حیصه دکلسیم پوره کړی او دکیلی کلسیم په بدن ډیر ښه هضمیږی تر کلسیم د دپيو او فنیر
په کېله کی ویټامین سی ډیر دی ,دجسم توازن سالم ساتی ولی چی په کیله کی ويـټامين بى وجوى لري ,دسترګو ته ډیره فايده رسوي ، دوینی فقیر ته ډیره ګټه رسوی ، دکېلی خوړل وماشومانو ته ډیره ګټه رسوی
کېله باید خوړینه سی او دماشوم دپیو په جوشک کی دپیو سره یو ځای په ماشوم وخوړل سی ، دروماتیزم ناروغ ته ډیره فایده رسوی ،په کیله کی پوتاشیم وجود لری شرایین دبندیدو څه ساتی اوپه پښتورګی (بډوکی ) کی دمالکی دجمع کیدو مخنوی کوی په 100 ګرامه کیله کی لاندی مواد وجود لری
73.5 ګرامه اوبه، 500ملیګرامه تریو مانیک ، 1.3 ګرامه پروتېن، 1 ملیګرامه صودیوم
0.4 ګرامه غوړ ، 4.20 ملیګرامه پوتاشیم ،0.008ګرامه کولیسترول 8 ملیګرامه کلسیم
24 ګرامه کاربون هیدرات ، 0.64 ملیګرامه مګنیزیم ، 0.5 ګرامه توپاله ، 31ملیګرامه منګانیز
430 وحده دولی وېټامین الف ، 0.6 ملیګرامه اوسپنه ،0.09 ملیګرامه وېټامین ب ،10.20ملیګرامه مس 0.06ملیګرامه وېټامېن ب ،228 ملیګرامه فوسفور ، 0.6 ملیګرامه تریو نیکوتیک ،12 ملیګرامه ګوګړ10 ملیګرامه وېټامېن سی ،125 ملیګرامه کلورین ، 0.37 ملیګرامه وېټامېن اې ، 150 ملیګرامه تریو ستریک ،0.5 ملیګرامه وېټامېن ب6 ، ،88انرژی ، 0.20 ملیګرامه تریو بانتوثنیک6.4 ملیګرامه تریو اوکسالیک
دپام وړ کیله دشکری ناروغ، چاغ ، او اینی ناروغ ته ضررناکه تمامیږی باید
دکیلی څخه پرهیز وکړی